Tabăra Dorului

Tabara Dorului este un eveniment cu un concept unic, organizat de Asociatia „Exista viata dupa doliu!” pentru a oferi sprijin psihologic si familial unui numar de 8 familii monoparentale alcatuite din parintele supravietuitor si unul sau mai multi copii minori, afectati de moartea recenta a celuilalt parinte.

Cel mai mult ne dorim ca la finalul celor 4 zile impreuna, familiile sa simta ca de acum pot comunica mai usor despre pierdere si viitor si sa creeze legaturi semnificative cu celelalte familii, poate chiar prietenii pentru o viata! Iar asta se realizeaza prin schimbarea perceptiei despre ce inseama a fi IN DOLIU. Conteaza si plansul si privitul spre trecut, dar si relaxarea, planurile, o iesire, prieteni noi, o gluma buna, discutiile despre diverse subiecte – nu avem de ce sa ne simtim vinovati pentru ele, sunt naturale, umane, necesare vindecarii.

ACTIVITATI SI REZULTATE

a. psihoterapie de grup, avand ca scop exprimarea trairilor si gandurilor prin desen, colaje, cuvinte. Sunt copii care de cate ori cunosc un om nou se prezinta si spun „Sunt Mihai si tatal meu / mama mea a murit”. Alti copii se comporta in continuare ca si cum nimic rau nu s-a intamplat. Iar parintii sunt prinsi intre propria durerea si nevoia sa isi ajute copilul sau copiii sa inteleaga pierderea.

b. plimbari in natura, momente de relaxare si de joaca, intr-un mediu in care rasul este permis. Copiii nu isi traiesc doliul plangand intr-una, au nevoie de prieteni si distractie. Iar parintii lor isi doresc sa le ofere linistea de a-si trai copilaria si speranta ca viitorul va aduce si lucruri bune.

c. crearea unor prietenii de durata – multe dintre cele 50 de familii care au participat pana acum tin si azi legatura, fie prin telefon sau retele sociale, fie chiar prin vizite sau excursii impreuna, desi locuiesc la zeci de km distanta. Este extrem de benefic sa ai pe cineva care te intelege si cu care sa poti comunica usor.

Beneficiile participării

Socializare cu alte familii

Discuții informale cu alte familii care trec printr-o situație similară 

Relaxare și fun

Timp de respiro, o mica vacanta in familie, cu jocuri și relaxare 

Terapie de grup

Comunicare mai ușoară în familie, planuri de viitor, prin terapie de grup cu un psihoterapeut

Condiții de participare

Pierdere recentă

În ultimii 5 ani. Părinții divorțați nu sunt eligibili 

Copiii sunt în aceeași grupa de vârstă

Fie 5-9 ani, fie 10-15 ani

Părintele participă în toate zilele

Programul de activități necesită implicarea totală a părintelui

Dorință de a schimba ceva

Familia este pregătită să meargă “mai departe”

Discuții cu psiholog

Multe activități sunt facilitate de psihoterapeuți, iar introspecția și vorbitul în fața grupului sunt inevitabile

O singură participare

O familie poate participa o singură dată în Tabăra Dorului, pentru a oferi și altora oportunitatea

ÎNSCRIERI TABĂRA DORULUI 2019

  1. aprilie – mai 2019 – perioada de inscrieri. Avem un formular de inscriere pe care il puteti completa oricand, cu mentiunea ca abia in luna aprilie 2019 va vom contacta pentru detalii. 
  2. mai 2019– toate familiile inscrise vor fi contactate prin telefon, pentru a vedea impreuna daca participarea la Tabara este intr-adevar cea mai potrivita interventie terapeutica in acest moment.  Participarea nu este garantata nimanui prin simpla inscriere, intrucat echipa noastra isi doreste ca in Tabara sa participe oameni cu o experienta de viata similara si cu nevoi si obiective similare. Acesta e motivul pentru care vom face o selectie telefonica. Lista finala a participantilor o vom anunta cel tarziu pe 15 iunie.
  3. pana pe 1 iulie 2019 – achitarea unui avans de 40% din taxa de participare, care garanteaza locul in Tabara.
  4. august 2019 – desfasurarea Taberei

Pachete de participare*:

1 adult + 1 copil = 1200 lei

1 adult + 2 copii = 1400 lei

1 adult + 3 copii = 1600 lei

Pachetul include: cazare 3 nopti, mese (pensiune completa), participare la activitatile de psihoterapie de grup din program. Transportul nu este inclus.

*Aceste pachete sunt subventionate prin donatiile si sponsorizarile primite de Asociatia „Exista viata dupa doliu!”. Costul real ar fi dublu, avand in vedere conditiile de cazare si masa, precum si beneficiile obtinute prin participare.

Familiile cu venituri lunare sub 2.000 lei (net) pot participa gratuit, fiind necesara o adeverinta de venit pe langa celelalte documente de inscriere. In fiecare editie a Taberei sunt 3 locuri gratuite, pentru 3 familii.

Tabăra este gratuită?

La ediția din 2019 va exista o co-plată de aproximativ 50% din costul total al participării și câteva familii vor putea participa gratuit, dacă au venituri lunare sub 2000 lei.

Pot participa dacă soțul/ soția trăiește? (am divorțat sau ne-am separat)

Tabăra Dorului este NUMAI pentru familii care au suferit o pierdere prin deces, pentru că nevoile și abordarea terapeutică sunt diferite.

O bunică și nepoții pot participa?

Doar familiile alcătuite din părinte singur și copil/ copii sunt eligibile pentru participare, pentru a asigura închegarea conversațiilor între adulți cu preocupări similare.

Ediții anterioare