19 noiembrie – sprijin pentru familiile îndoliate

12182542_880843301993906_3619612360844465700_oDupă pierderea unui om drag, totul se schimbă. Ești nevoit(ă) să înveți să trăiești pentru o perioadă (nu vei ști de la început cât va dura) cu un amestec amar de durere, dor, furie, regrete, amintiri vii, planuri neîmplinite, neputință și multă tristețe. Acesta este doliul. Dacă te afli într-un astfel de moment al vieții tale, te rugăm primește gândurile noastre bune și ia în considerare să accepți invitația de mai jos:

Joi, 19 noiembrie 2015, între 18.00-21.00, în București va avea loc conferința gratuită “Cum trăim după pierderea unui om drag?”, un eveniment unde specialiști și oameni care au pierdut suflete dragi vor încerca să ofere celor peste 150 de participanți de toate vârstele curajul de trăi mai departe.

AGENDA. Vom vorbi despre: doliu colectiv, etapele doliului, moduri de a ne ajuta singuri, locuri unde găsim sprijin, moduri de a-i ajuta pe apropiații care suferă. Fără clișee și vorbe goale, într-o atmosferă deloc posomorâtă, ci caldă, prietenoasă, foarte deschisă. Veți vedea că toți voluntarii implicați în organizare sunt oameni zâmbitori și generoși. Ne-am simți onorați să veniți să ne cunoaștem.

INVITAȚI: Oana Petriman (psihoterapeut), Andreea C (o tânără care și-a pierdut iubitul ne va spune povestea ei), Nușa Bugeac (psihoterapeut), Ioana Agachi (psihoterapeut) și alți invitați surpriză, cu experiențe diverse și povești interesante, din care avem multe de învățat.

PARTICIPANȚI. Evenimentul se adresează: tinerilor care au pierdut prieteni sau rude dragi, părinților care au pierdut un copil, oamenilor care și-au pierdut partenerul de viață mult prea devreme, consilierilor școlari, profesorilor, psihologilor, medicilor, tuturor oamenilor care vor să învețe cum să ajute un apropiat să treacă prin doliu cu bine.

LOCAȚIA: Liceul Miguel de Cervantes, Calea Plevnei, nr. 38, București.

Intrare liberă, cu rugămintea să completați FORMULARUL DE ÎNSCRIERE

Detalii: 0745.55.66.02 sau contact@existaviatadupadoliu.ro.

Drum-prin-doliu_coperta-finala (e)Această întâlnire face parte din întâlnirile periodice ale membrilor comunității “Planuri de viitor- inspirate de un dor”.

Echipa Asociației “Există viață după doliu!” transmite gânduri de compasiune și iubire către familile care au pierdut oameni dragi în accidentul din 30 octombrie 2015 din Club Colectiv. Suntem cu inima alături de părinții, frații, copiii, soțiile și prietenii tuturor tinerilor care au plecat din această lume.

Alte resurse pe care le punem la dispoziția celor care au pierdut oameni dragi:

  • grupuri de sprijin online – pe Facebook și pe Skype
  • cartea “Drum prin doliu”, de Anda Mogoș
  • grupuri de susținere (față în față) cu alți tineri, pentru a spune povestea celor dragi și a ne ajuta unii pe ceilalți să învățăm cum să trăim zi de zi cu acest mare DOR.

Proiectul „Succes în viață pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susținere psihologică și profesională” este implementat de Asociația „Există viață după doliu!” în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Leave a Reply