Servicii

“Nimeni nu mă poate ajuta”, “Nu am încredere în psihologi/ psihiatri!”, “Nu trebuie să afle oameni străini ce am pățit noi și cât de afectați suntem” … astfel de gânduri stau în calea vindecării ce vine din comunicare, exprimarea durerii, împărtășirea trăirilor cu alți oameni care au trecut sau trec printr-o perioadă la fel de grea.

Nu tot ce facem la întâlniri vă va ajuta, dar sigur CEVA din ce vorbim și facem vă este de folos. Mulți oameni și-au făcut prieteni, au găsit locuri de muncă sau voluntariat cu care să își umple timpul liber, au învățat cum să se ajute singuri și se bucură că au trecut peste reticența de la început. 

Participarea este gratuită, tocmai pentru că vrem să veniți cu inima deschisă la cel puțin o întâlnire cu noi. Și cel mai probabil vom rămâne prieteni pentru restul vieții, chiar și după ce greul cel mare a trecut! 

Află mai multe

Pe cine ajutăm?

Soți și soții care au pierdut partenerul de viață (20-80 ani)

Spune povestea omului iubit, descarcă stările negative, află răspunsuri despre rolurile părintelui singur, fă-ți prieteni care te înțeleg cu adevărat.

În școli și licee

Cursuri gratuite pentru profesori și consilieri școlari. Prezentări în clase, cu elevi și părinți. Sprijin pentru profesioniștii care lucrează cu copii, tineri și adulți. 

Copii și adolescenți care au pierdut un părinte / frate

Cunoști alți copii sau tineri care te înțeleg, afli răspunsuri la întrebări care te frământă, înveți să privești spre viitor și să îți recapeți încrederea în forțele tale. 

La locul de muncă

Vei relaționa mai ușor cu colegii dacă sunt în perioada de doliu, vei crea un climat de susținere în organizație și vei ști cum să reacționezi dacă pierdeți un coleg de muncă. 

Părinți care au pierdut un copil (la orice vârstă)

Onorăm împreună amintirea copilului drag. Cunoști alți părinți și ne încurajăm reciproc. Dăm un sens nou vieții, facem activități care mai alină dorul.

Apropiați și prieteni

Vei ști ce să spui și să nu spui unui prieten care suferă, care sunt nevoile sale reale și ce să faci pentru a-l ajuta să treacă mai ușor prin clipele grele. 

Servicii gratuite pentru membri

Consiliere psihologică și psihoterapie individuală

Exprimi stări care te apasă de multă vreme. Găsești soluții și răspunsuri la întrebări care te macină. Îți recapeți echilibrul, alături de un psihoterapeut cu experiență. 

Mesaje zilnice de încurajare

Primești un SMS pe zi și un Newsletter pe lună, cu informații și încurajări, resurse și invitații care ca să ai mai multe motive să nu îți pierzi încrederea în viață.  

Grupuri de sprijin cu semeni (online sau la distanță)

Îți spui povestea într-un grup de oameni care înțeleg și nu te judecă. Nu te mai simți singur(ă). Facem împreună activități care alină durerea și readuc zâmbetul.

Socializare în excursii

Ieșiri de 1 zi sau de weekend, chiar concedii împreună. Ne bucurăm unii de prezența celorlalți. Nu plângem într-una, ci căutăm soarele, râsul, frumosul și binele din lume! 

Îndrumare juridică, financiară, articole de self-help

Găsești răspunsuri la întrebări care te neliniștesc, discuți cu oameni care au rezolvat cu succes anumite probleme și acum îți împărtășesc sfaturi.

Voluntariat și joburi

Îți faci prieteni din domenii diverse, le spui despre tine. Primești recomandări de joburi, de acțiuni de voluntariat potrivite pentru tine acum. 

Cine sunt membrii noștri

70%
au cunoscut un prieten cu care vorbesc săptămânal
80%
nu au mai vorbit niciodată cu un psiholog până acum
30%
au învățat internet doar ca să fie în legătură cu noi

VREI SĂ DEVII MEMBRU?

Este gratuit și accesibil de oriunde din lume

CÂTEVA MOTIVE PENTRU CARE SĂ NI TE ALĂTURI

  • Nu te mai simți singur(ă). Îți spui povestea într-un grup de oameni care înțeleg și nu te judecă. 
  • Înveți cum să ai grijă de mintea, sufletul, inima și trupul tău și cum să îi ajuți pe cei din jur care au nevoie de tine. 
  • Aici nu vei fi privit ca un om bolnav, ci ca un om aflat într-un impas emotional firesc după ceea ce ți s-a întâmplat. Nu e doar plâns și negru, ci și  zâmbete și planuri noi, cu semnificație
Completează formularul

Manifestări naturale după o pierdere

Este dureros atunci când cineva moare, însă dacă acordăm timpul necesar pentru a trăi suferința, aceasta va fi mai ușoară. Doliul nu este o problemă ce trebuie rezolvată, ci este un proces ce se trăieşte. Adesea oamenii se pot simţi copleşiţi de intensitatea şi durata doliului. Pentru a înţelege mai bine, vom enumera câteva dintre stările fireşti cel mai frecvent resimţite: